Mobilita 1 Strakonice

8. – 13. 4. 2024

Šest žáků III.KGO třídy studijního oboru grafik digitálních médií zúčastnilo odborné mobility konané v partnerské škole VOŠ, SPŠ a SOŠ ve Strakonicích. Žáci oboru Obalová technika a oboru Grafik společně pracovali na plnění úkolů projektu. Jedno z témat mobility byla tvorba reklamních předmětů, žáci si měli možnost vyzkoušet tvorbu potisku na tašky technikou sítotisku – od zpracování návrhu na počítači, vytvoření síta pro sítotisk, přenos obrazu na tašku, až po konečnou úpravu, zatavení barvy pomocí sublimačního tisku.

Žáky zaujala i tvorba placek, praktické dovednosti si měli možnost prověřit vytvořením vlastních návrhů na PC s velkou přesností, aby se daly vyrazit do placky pomocí speciálního lisu. S netradiční technikou, vyřezáváním vzorů do pěnových válečků, které žáci využívali pro streetart – exteriérovou grafiku se naši žáci popasovali docela dobře. Výsledkem společné práce byla úprava plochy opěrné zdi s cílem propagace projektu pro veřejnost. Během plnění úkolů si žáci vytvářeli fotodokumentaci a videa pracovních postupů.

Ve volném čase poznávaly kulturní památky Strakonic a okolí, jako nově zrekonstruovaný Strakonický hrad a různé historické budovy. V Písku měli možnost strávit zábavné odpoledne v Laser aréně. Zajímavá byla také prohlídka zámku v Hluboké nad Vltavou a planetárium v ​​Českých Budějovicích.

Reportáž Strakonické televize.