Mobilita 1 Levice KD a KC

18. – 23. 3. 2024

Školu SOŠ Levice navštívili to čtyři žáci v oboru Kuchař – číšník a tři žáci v oboru Kadeřník.

Během praktických prací na odborném výcviku, byli žáci začleněni do skupin s místními studenty. Veškeré práce probíhaly pod vedením učitelů odborného výcviku, kteří žákům předávali své zkušenosti a informace o oborech.

Žáci učebního oboru Kuchař – číšník, spolu se slovenskými kolegy po dobu čtyř dnů připravovaly pokrmy studené kuchyně. Naši žáci byli zapojeni do společné práce na výstupech projektu. Ve studené kuchyni společně vyráběli galantýny z kuřecího masa, lososa a mořských ryb, fáše z drůbežího masa, paštiky z drůbežích jater s pistáciovými oříšky, husarskou roládu na slovenský způsob. Také se učili vykosťování a předběžnou úpravu drůbeže a varianty uspořádání zhotovených výrobků při expedici.

Žáci oboru Kadeřník se seznámili s provozovnami oborů Kadeřník a barber. Žáci se v průběhu mobility seznámili s úkony, postupy prací a matriálem, které jsou oboru Barber používány. Viděli praktické ukázky střihů a hair art technik. Během školení se seznámili nejen s jednotlivými postupy střihů, ale i komunikací se zákazníkem, ošetření pracovního prostoru, rozdělení a použití v hřebenů a stříhacích strojků v praxi barber oboru. Učili se stanovení diagnózy pokožky a jejího ošetření pomocí impulzního ozonového přístroje. Během praktických prací na odborném výcviku, byli žáci začleněni do skupiny s místními studenty.

Dopoledne čeští žáci ve spolupráci se slovenskými žáky vykonávali zmíněné aktivity na pracovištích odborného výcviku a odpoledne měli pestrý volnočasový program. Navštívili termální koupaliště Nitrava, Bojnický zámek a ZOO v Bojnicích, Tekovské muzeum v Levicích a užili si také zábavu na bowlingu a motokárové dráze.

Poslední den jsme se zapojili do přípravy reportáže o našem projektu pro regionální televizi. V této reportáži žáci zhodnotili celý program a získané informace pro budoucí uplatnění ve svém oboru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *